al contingut a la navegació Informació de contacte

Activitats previstes

ACTIVITATS PREVISTES

 

El seguiment de la vida quotidiana a la llar d’infants és el més important: hàbits i rutines, resolució de petits conflictes, tenir moments de cura, aprendre a dir, bon dia, hola, adeu,  es tracta, en definitiva  de parlar molt amb els infants  i estimular el  llenguatge.

Totes aquestes accions d’aprenentatge les realitzen diàriament i, durant tot el curs, però ens cal una planificació mes ampla on integrar aquestes quotidianitats.

La nostra planificació es divideix per trimestres.

El primer trimestre dura del setembre fins al desembre i inclou dos projectes: la tardor i la castanyada i l’hivern i el nadal.

LA TARDOR I LA CASTANYADA

Per la tardor es demana als infants, amb la participació de les famílies,  recollir per a la llar fruits i fulles de la tardor, i així, entre tots creem el racó de la tardor. Amb tots aquests elements realitzem diferents activitats de manipulació, experimentació, llenguatge i creativitat.

raco de la tardor.JPG

fruits tardor.jpg

També ,durant la tardor, realitzem una petita sortida per anar a collir olives, en la que aprenem com es cullen i  de que, de les olives, en surt l’oli.

Per la Castanyada, fem una festa amb les famílies en la qual cantem i ballem les cançons de la tardor i la castanyada que hem après a la llar.

castanyada.JPG

També fem panellets amb l’ajuda de la “senyora castanyera”.

panellets pepita.JPG

 

L’HIVERN I EL NADAL

Un dies abans de les vacances de Nadal ens arriba a la llar d’infants la soca “TUCA” en la que els infants són els responsables de portar-li el menjar i de la seva cura.

     foto soca.JPG     

L’últim dia abans de les vacances de nadal, fem el festival en el qual cantem i ballem cançons de Nadal que hem practicat . Els infants van vestits de pastorets i pastoretes.

En acabar el festival, fem cagar la soca i arriba el pare Noel amb un regal per la llar d’infants. Tota la festa és fa en col·laboració amb les mares  i pares de la llar

pare noel.JPG

El 30 de gener celebrem el dia de la Pau, en la que pengem a la llar un mural representatiu , que hem elaborat entre tots els infants i també fem una petita manualitat per emportar-se a casa.

dia d la pau.JPG

 

El segon trimestre va des del gener fins a la setmana santa i fem els següents projectes : el carnaval, la primavera i sant Jordi.

 

CARNAVAL

Durant la setmana anterior al carnaval, cada dia fem una representació teatral d’un conte tradicional : la caputxeta vermella, els tres porquets, en patufet, la rateta que escombrava l’escaleta i el tabalet.. on els infants són els protagonistes.  Aquell dia ens pintem   la cara pintada o amb una màscara del conte representat.

carnaval porquets.JPG

El dimecres de cendra, tots els alumnes venen a la llar disfressats d’ allò que ells volen  i fem l’enterrament de la sardina tot donant un tomb pel poble, una petita rua.

LA PRIMAVERA

En aquest temps, aprofitem per fer sortides per l’ entorn proper

Els dijous anem al mercat i els divendres a la biblioteca.

biblioteca.JPG

 

També fem petites excursions per la zona i observem els canvis de la natura, surten les flors i en fem un recull d’ experiències.

El dia 8 de març celebrem el dia de la dona  i el 19 de març, celebrem sant Josep  que és la festa major d’Albesa, fent una creació artística per commemorar aquests dies.

 

SANT JORDI

Per Sant Jordi ens visita a la llar l’autora del conte “el nen i el cirerer” i ens l’explica. També elaborem amb els infants una manualitat que s’emporten a casa.

 Un pare o una mare dels infants de la llar explica  als infants “la llegenda de Sant Jordi” i aprenem cançons

 

L’AMPA organitza una venta de llibres.

 

El tercer trimestre va des de desprès de les vacances de setmana santa fins a final de curs i tenim els projectes de l’estiu, sant Joan i excursió i festa de final de curs.

ESTIU

Aprofitant el bon temps i la calor, durant uns dies instal·lem al pati de la llar una piscina i realitzem diferents activitats i jocs amb l’aigua.

piscina.JPG

 

SANT JOAN

Fem una  sortida a la plaça dels Sarraïns i hi portem unes petites capses de cartró o fustes per a ser cremades per la nit a la festa del poble.

 

EXCURSIÓ FINAL DE CURS

En acabar el curs, realitzem una excursió al rocòdrom d’Albesa i al castell del Tonet del cinto, hi anem acompanyats per dos membre del grup excursionista.

castell sinto.JPG

 

 

FESTA DE FINAL DE CURS

Cap a l’ultima setmana del curs, fem la festa de final de curs.

Aquest dia ens acompanyen el grup de folck d ‘ Albesa del Marvà i la Carme i ens animen a cantar i ballar.

marva i carmne.JPG

 

 ELS NOSTRES PROJECTES:

PROJECTE DE L’HORT

Durant tot l’any es porta a terme el projecte de l’hort en el qual,  seguint les  estacions, ens van marcant la feina: preparar la terra, sembrar, regar, treure males herbes, recollir les verdures... Totes aquestes feines es realitzen amb la col·laboració dels infants.

 hort.JPG

PROJECTE DE LA MALETA DELS CONTES VIATGERS

Aquest projecte el duem a terme durant el segon i tercer trimestre. Consisteix en anar d'excursió a la biblioteca i agar en préstec contes d'un temari prèviament elegit entre els infants. Quan els hem mirat els tornem a la biblioteca i n'agafem d'altres.

2b98874f-0ca0-44b3-b0fe-ec3b4a71bc92.jpeg

PROJECTE DE LA MALETA DEL TICO

Aquest projecte el duem a terme al tercer trimestre. Cada divendres un infant de P2 s'emporta a casa a la mascota de la classe, el Tico. Juntament amb ell també s'emporten la seva maleta amb els contes i els seus objectes personals: raspall de dents, orinal, manteta...

En una llibreta cada família anota tot el que han fet amb el Tico aquell cap de setmana. 

1682340438376.jpg