al contingut a la navegació Informació de contacte

Cultura i festes

Festa Major

Es celebra els dies 15, 16 i 17 d’agost en honor a la patrona (Mare de Déu de l’Assumpció el 15) i del patró (Sant Roc el 16). La festa sempre s’inicia amb un sopar de germanor que es fa el dia 14 al vespre en homenatge als albesans residents fora i, en acabar el sopar, es fa el pregó de festes i s’inicia la festa.

IMG_3288 (Mediano).JPG

Cassolada de Sant Josep

Es celebra el dissabte més proper al 19 de març, de Sant Josep. Cada colla fa le seva cassola i ens la mengem tots plegats al pati de les escoles. Hi ha premis a les millors cassoles.

Casolada022_.jpg

Festa de la Gent Gran

És una festa de reconeixement a la Gent Gran d’Albesa que es celebra al mes de maig. Es fa una cerimònia religiosa, un concert i un dinar en homenatge. Es lliuren plaques i detalls de reconeixement al veïns que han fet o faran 80 anys en el decurs de l’any.

Revetlla de Sant Joan

La nit més màgica de l’any es celebra a Albesa rebent la Flama del Canigó a la plaça dels Sarraïns, llegint el manifest de la diada, encenent la foguera, repartint entrepans de llonganissa a aquells qui han reservat tiquet i gaudint de la revetlla amb un grup musical fins ben entrada la nit.