al contingut a la navegació Informació de contacte

PRIMERA PEDRA DE LA NOVA ESCOLA L’ÀLBER D’ALBESA 2023

DIMARTS 04 ABRIL 2023

El passat dissabte 1 d'abril, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va col·locar la primera pedra de la nova escola l’Àlber d’Albesa, juntament amb l’alcaldessa de la localitat, Eugènia Puig-gròs Clúa.

L’escola l’Àlber és una infraestructura llargament reclamada al municipi. Albesa va celebrar un acte simbòlic soterrant, als fonaments del terreny on s’està construint la nova escola, “la càpsula del temps”.

El titular d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va destacar que: “avui plantem una llavor, la llavor de la futura escola. Avui Albesa s’uneix a les més de 100 llavors que tenim plantades arreu del territori, la llavor per construir més de 100 escoles i instituts arreu del país. I, així, el 2024 tindrem una escola nova a Albesa”.

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Albesa, Eugènia Puig-gròs Clúa va parlar de la insistència per part del consistori per aconseguir que el nou centre sigui una realitat. A més de construir les noves instal·lacions de l’escola, s’adequaran els carrers adjacents que connectaran l’escola amb el pavelló poliesportiu.

L’obra, amb un pressupost de 3,5 milions d’euros, servirà per substituir l’actual edifici que ocupa el centre amb un de nou, de 1.728 metres quadrats de superfície construïda. El disseny de la proposta que ha guanyat el concurs desenvolupa un esquema que va sorgir del procés participatiu, on els membres de la comunitat educativa van poder opinar sobre com volien que fos l’escola d’Albesa.

Així, l’escola tindrà una línia i el nou edifici està íntegrament en una planta baixa. Disposarà d’una gran sala per fer activitats amb tots els infants alhora (i que pot servir de vestíbul, d’aula de psicomotricitat i de menjador). També hi haurà un gran porxo exterior i els acabats estaran fets amb fusta, per aportar calidesa. Finalment, el projecte preveu instal·lar un sistema de calefacció per aerotèrmia i una cuina in situ (actualment l’Àlber té servei de càtering).

L’obra és finançada amb fons europeus REACT.

En l’acte de col·locació de la primera pedra, a banda dels parlaments oficials, el conseller, l’alcaldessa i l’alumnat de l’escola han omplert la càpsula del temps. Es tracta d’un recipient que es col·loca amb la primera pedra de l’edifici i que, en aquest cas, ha inclòs cartes de l’alumnat, monedes de curs legal i portades dels diaris del dia. Els assistents també han pogut conèixer l’explicació tècnica de l’obra a càrrec dels arquitectes redactors del projecte.

https://www.youtube.com/shorts/jnMWCnHrEzA

                         

                         

                         

                         

                           

                                            

                     

Document Actions