al contingut a la navegació Informació de contacte

El Departament d'Educació aprova el finançament de la nova escola d'Albesa

DIMECRES 22 JULIOL 2020

Ahir, dimarts dia 21 de juliol de 2020, el Govern de la Generalitat de Catalunya, va aprovar la modificació del Pla Econòmic Financer d’Inversions (PEF) en construccions escolars del Departament d’Educació amb la incorporació de disset noves actuacions per un import total de 91.002.142 euros. Les quals s’edificaran a través de l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya. De les disset actuacions, una de les escoles que han entrat en aquest Acord de Govern, és la nova construcció de l’escola del nostre poble, l’escola l’Àlber d’Albesa, amb un import assignat de 2.785.000,00€.

Un cop aprovat el finançament per a la construcció de les noves escoles, i segons les fases per les construccions dels nous centres que marca el Departament d’Educació, el següent pas serà encarregar la redacció del projecte de la nova escola. En aquest sentit, ens han comunicat que es realitzarà un procés participatiu, amb tots els agents que configuren la comunitat escolar, per poder ajustar la nova escola a la realitat i necessitats del nostre municipi.

Durant molts anys l’Ajuntament d’Albesa juntament amb tota la comunitat educativa (mestres, mares, pares i AMPA) han lluitat per aconseguir aquest nou projecte d’escola nova i tenir unes noves instal·lacions per als infants del nostre poble. Nosaltres, a l’entrar com a nou equip de govern, vàrem continuar amb aquesta lluita, tenint moltes reunions, explicacions i traslladant la realitat de l’estat de l'actual escola i les seves mancances; amb els diferents responsables del Departament d’Educació. Després de tota aquesta constància, insistència, perseverança... finalment, Albesa tindrà una escola nova, amb un finançament íntegre per part de l’actual Departament d’Educació, la qual cosa ens aporta molta alegria i ens ajuda a veure el futur del nostre municipi amb molta més confiança. Definitivament, els nostres infants podran gaudir de l’entorn escolar que es mereixen, digne i amb garanties per assolir els objectius curriculars que marca el Departament d’Educació.

(Actual escola d'Albesa)


Així mateix, informar-vos que aquest divendres tenim previst al nostre municipi la visita del Conseller d'Educació, l'Honorable Sr. Josep Bargalló i Valls, el director general de Centres Públics, el Sr. Josep Gonzàlez Cambray i el director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, el Sr. Carles Vega Castellví. L’objectiu de la visita és anunciar el compromís que ha adquirit la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Educació en la construcció d’unes instal·lacions noves, la nova escola. Donada la situació actual per la Covid-19, únicament podrem realitzar un petit acte amb un aforament molt limitat. En aquest sentit, volem agrair aquesta visita i aquest compromís, especialment en aquests moments. Evidentment, tenim el convenciment de poder celebrar tots plegats, més endavant, aquesta gran notícia.


Finalment, explicar-vos que el Departament d’Educació ha autoritzat la construcció d’un petit bany a l’actual escola l’Àlber, entre l’aula de P4 i P5, la qual és durà a terme durant aquest estiu. Aquesta actuació és totalment necessària, per tal d’evitar que els nens i nenes més petits tinguin que sortir sense supervisió als banys exteriors, i més, donats els moments actuals on s'han d'extremar les mesures higièniques. L'equip docent també ha rebut aquesta notícia amb molta satisfacció, ja que és una demanda de fa molts anys.

(Terreny on edificaran la nova escola)

Fitxers adjunts

Document Actions