al contingut a la navegació Informació de contacte

HOMENATGE A LA GENT GRAN D' ALBESA 2022

DIMECRES 25 MAIG 2022

L´any 1942 a Albesa, hi va haver 22 naixements. Avui continuen empadronats al poble 6 que sumats als que hi varen venir a viure i els qui hi mantenen un vincle fort, son la colla de 9 que van ser homenatjats i homenatjades. 

Ens va fer molta il·lusió tornar a veure’ns reunits per un acte tan bonic i emotiu. Celebrar anys sempre es motiu d´ alegria i com més anys s´hi van sumant...també motiu de record. 

De recordar la vida viscuda, amb els seus moments dolços i també els amargants. Tots ells configuren la nostra memòria perquè tots i cadascun ens ajuden a avançar i a créixer i ens obsequien amb aquesta mirada àmplia i serena sobre la vida que dona l´edat. La vida són petiteses i  grandeses a les quals cal anar donant mesura i per a cadascú de nosaltres la mesura és una. 

De ben segur, però, els vostres records en majúscules són els de la història en minúscula, de la que s´escriu a la pell, la de les festes majors, la dels balls a l´envelat,  la de les trapelleries que fèieu a estudi,... la de fer-se gran, fer de l´afició un ofici, treballar la terra,  cuidar a la família....  Heu tingut la sort de veure-ho tot. 

En el vostre cas allò d´ haver-ne vist de tots colors segur es queda curt, perquè heu vist girar-se el món i diríem més ; heu fet, amb el vostre esforç, treball, empenta, valentia i dedicació que el món girés i fos avui el lloc de coneixement, benestar i possibilitats que és avui.

Gràcies per fer-ho possible. Gràcies per marcar-nos el camí a seguir i gràcies per deixar-nos un poble digne de ser viscut. 

Als qui sou avui aquí i als qui no han pogut venir. Moltes gràcies a tots i a totes. 

Gràcies també a les famílies, a mossèn Alfons i a la Parròquia de l´ Assumpció, a la Coral d´ Albesa, a l´ Associació de la gent gran i a la Colla gegantera per voler ser partícips i ànima d´aquest acte. 

Volem agrair també la col·laboració de la Diputació, del Consell Comarcal de la Noguera  i de la fundació La Caixa.

https://www.youtube.com/watch?v=29rsyueswMU

 

Document Actions